Drs. Jan-willem Blank

Drs. Jan-willem Blank

Studeerde Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Is 15 jaar actief als data-analist / data-scientist waarvan 4 jaar voor T-Mobile en 11 jaar voor Interpolis. Begeeft zich het liefst op het snijvlak van commercie en data-science. Als Jan-Willem weet wat er in de business leeft en waar de Interpolis klanten behoefte aan hebben, probeert hij daar passende data-science oplossingen bij te maken.

 

Of je nu boodschappen doet, Netflix kijkt, een productvergelijking doet op Independer of met Google Maps naar een bestemming rijdt: het maakt bijna niet meer uit wat je doet of je laat data achter. En met die data wordt van alles gedaan, waarbij vaak de nadruk ligt op het voorspellen van gedrag. Zeker ook binnen de financiële branche.

 

Ook binnen Interpolis gebruiken we machine learning om van alles te voorspellen, van klantgedrag tot schades. Een aansprekend voorbeeld hiervan is de InbraakBarometer in de Interpolis SlimThuis app, waar in de zomerperiode veel aandacht voor is geweest in de media.

 

In dit halfuur nemen Michel en Jan-Willem je mee in de wereld van algoritmes. Aan de hand van de Inbraakbarometer, ontwikkeld bij Interpolis, krijg je een inkijk in data-science bij de grootste verzekeraar van Nederland.

X